مقاله ارتباط سلامت معنوی و کیفیت زندگی در مبتلایان به مولتیپل اس
نوشته شده به وسیله ی ali در تاریخ 95/8/16:: 4:37 صبح

مقاله ارتباط سلامت معنوی و کیفیت زندگی در مبتلایان به مولتیپل اسکلروزیس تحت word دارای 5 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد مقاله ارتباط سلامت معنوی و کیفیت زندگی در مبتلایان به مولتیپل اسکلروزیس تحت word کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله ارتباط سلامت معنوی و کیفیت زندگی در مبتلایان به مولتیپل اسکلروزیس تحت word ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
بخشی از متن مقاله ارتباط سلامت معنوی و کیفیت زندگی در مبتلایان به مولتیپل اسکلروزیس تحت word :
مقاله ارتباط سلامت معنوی و کیفیت زندگی در مبتلایان به مولتیپل اسکلروزیس تحت word که چکیدهی آن در زیر آورده شده است، در پاییز 1389 در مجله تحقیقات علوم پزشکی زاهدان (طبیب شرق) zahedan journal of research in medical sciences از صفحه 29 تا 33 منتشر شده است.
نام: ارتباط سلامت معنوی و کیفیت زندگی در مبتلایان به مولتیپل اسکلروزیس
این مقاله دارای 5 صفحه میباشد، که برای تهیهی آن میتوانید بر روی گزینهی خرید مقاله کلیک کنید.
کلمات مرتبط / کلیدی:
مقاله مولتیپل اسکلروزیس
مقاله کیفیت زندگی
مقاله معنویت
مقاله مذهب
مقاله سلامت
چکیده و خلاصهای از مقاله:
زمینه و هدف: سلامت معنوی یکی از مفاهیم بنیادین در بیماری های مزمن است، که با ایجاد معنا و هدف در زندگی به عنوان رویکردی مهم در ارتقا سلامت عمومی و کیفیت زندگی در نظر گرفته می شود. لذا پژوهش حاضر با هدف بررسی ارتباط سلامت معنوی و کیفیت زندگی در مبتلایان به مولتیپل اسکلروزیس مراجعه کننده به انجمن MS ایران طرح ریزی شد.
مواد و روش کار: این مطالعه همبستگی توصیفی بر روی 236 بیمار 57-20 ساله عضو انجمن MS ایران که به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند در سال 1387 انجام شد. اطلاعات از طریق پرسشنامه های سلامت معنوی و کیفیت زندگی جمع آوری و تجزیه و تحلیل داده ها توسط آزمون t مستقل و ضریب همبستگی پیرسون انجام و p£005 معنی دار تلقی گردید.
یافته ها: سلامت معنوی در اکثر این بیماران در حد متوسط (%97/9) بود. بین سلامت معنوی در بعد مذهبی و کیفیت زندگی در بعد روانی ارتباط معنی داری وجود داشت. در بعد وجودی نیز با کیفیت زندگی در هر دو بعد جسمی (p=0.04) و روانی (p£00001) ارتباط معنی داری مشاهده شد.
نتیجه گیری: با توجه به نتایج می توان به ضرورت تقویت بعد معنوی سلامت به عنوان عاملی تاثیرگذار بر کیفیت زندگی در این بیماران پی برد. این نکته کلیدی در کشوری با باورهای فکری، فرهنگی و مذهبی مانند ایران می تواند در طراحی برنامه های مراقبتی – درمانی برای این گونه بیماران مفید و ضروری باشد.

کلمات کلیدی :